BROSKVOVÝ CRUMBLE

BROSKVOVÝ CRUMBLE

Ingredience :

DROBENKA:

  • 100 g Předměřických ovesných vloček
  • 150 g Předměřické hladké mouky
  • 50 g mletých mandlí nebo jiných ořechů
  • 100 g třtinového cukru
  • plátky mandlí
  • 1/2 lžičky skořice
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1/3 hrnku jogurtu
  • špetka soli

 

NÁPLŇ:

  • 1 kg vypeckovaných broskví
  • 40 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • šťáva z půlky pomeranče
  • lžička mleté skořice
  • lžička vanilkového extraktu

 

  

Broskve nakrájíme na kousky a promícháme s pomerančovou šťávou, cukrem, skořicí, pudinkem a zakápneme vanilkovým extraktem.

 

Připravíme si také drobenku. S mícháme všechny sypké suroviny, zalijeme rozpuštěným máslem a nakonec přidáme jogurt.

 

Směs ovoce rozdělíme do misek o průměru 8-10 cm. Na směs ovoce navrstvíme drobenku, pěkně ji načechráme, aby se dobře propekla.

 

Pečeme 25 min ve vyhřáté troubě na 200 C.

Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

 

zpět na přehled receptů