BROSKVOVÝ CRUMBLE
BROSKVOVÝ CRUMBLE
Ingredience :
DROBENKA:
- 100 g Předměřických ovesných vloček
- 150 g Předměřické hladké mouky
- 50 g mletých mandlí nebo jiných ořechů
- 100 g třtinového cukru
- plátky mandlí
- 1/2 lžičky skořice
- 100 g rozpuštěného másla
- 1/3 hrnku jogurtu
- špetka soli
NÁPLŇ:
- 1 kg vypeckovaných broskví
- 40 g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- šťáva z půlky pomeranče
- lžička mleté skořice
- lžička vanilkového extraktu
Broskve nakrájíme na kousky a promícháme s pomerančovou šťávou, cukrem, skořicí, pudinkem a zakápneme vanilkovým extraktem.
Připravíme si také drobenku. S mícháme všechny sypké suroviny, zalijeme rozpuštěným máslem a nakonec přidáme jogurt.
Směs ovoce rozdělíme do misek o průměru 8-10 cm. Na směs ovoce navrstvíme drobenku, pěkně ji načechráme, aby se dobře propekla.
Pečeme 25 min ve vyhřáté troubě na 200 C.
Servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.