JABLEČNÝ ŠTRÚDL Z CELOZRNNÉ MOUKY

JABLEČNÝ ŠTRÚDL Z CELOZRNNÉ MOUKY

INGREDIENCE

  • 300 g Předměřické celozrnné plnohodnotné mouky
  • 50 g másla
  • 150 g bílého jogurtu
  • 80 g vlašských ořechů
  • 5 jablek
  • mletá skořice
  • hrst sušených brusinek
  • 1 vejce + vejce na potření

POSTUP:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, jogurt a vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu alespoň hodinku odležet. Z těsta vyválíme tenké pláty a plníme na kostičky pokrájenými jablky, posypeme posekanými ořechy, brusinkami a skořicí. Štrúdl zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 stupňů asi 25 minut.

 

zpět na přehled receptů