Pšeničná mouka plnohodnotná
Pšeničná mouka plnohodnotná
Tato pšeničná mouka je vyrobena z vybraných odrůd ozimé pšenice pěstitelů Podkrkonoší, Podorlicka, Polabí a Vysočiny. Šetrnou posklizňovou úpravou nebyla porušena její přirozená kvalita a klíčící schopnost zrna.
Plnohodnotná mouka vzniká postupným mlecím procesem, při kterém je zrno očištěno a semleto včetně obilného klíčku, který zůstává součástí vstupní suroviny.
Proti standardním světlým moukám se vyznačuje vyšším obsahem vlákniny a minerálních látek např. vápníku, fosforu, selenu, zinku, železa.
Výrobky z plnohodnotné mouky se charakterizují menším objemem, jsou však výrazně vláčnější a mají delší trvanlivost.
Je vhodná jak pro výrobu všech pekařských a cukrářských výrobků, tak pro běžné použití v domácnosti.
Doporučujeme do domácích pekáren.