Pšeničná mouka plnohodnotná

Pšeničná mouka plnohodnotná

Tato pšeničná mouka je vyrobena z vybraných odrůd ozimé pšenice pěstitelů Podkrkonoší, Podorlicka, Polabí a Vysočiny. Šetrnou posklizňovou úpravou nebyla porušena její přirozená kvalita a klíčící schopnost zrna.

Plnohodnotná mouka vzniká postupným mlecím procesem, při kterém je zrno očištěno a semleto včetně obilného klíčku, který zůstává součástí vstupní suroviny.

Proti standardním světlým moukám se vyznačuje vyšším obsahem vlákniny a minerálních látek např. vápníku, fosforu, selenu, zinku, železa.

Výrobky z plnohodnotné mouky se charakterizují menším objemem, jsou však výrazně vláčnější a mají delší trvanlivost.

Je vhodná jak pro výrobu všech pekařských a cukrářských výrobků, tak pro běžné použití v domácnosti.

Doporučujeme do domácích pekáren.

 

zpět na archiv aktualit